Kuka olen?

Heippa,

olen Pauliina, NLP-valmentaja ja tuleva ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Jyväskylästä. Olen myös varhaiskasvatuksen opettaja, KM, äiti kahdelle ja paljon muuta. Rakastan tähtitaivasta, auringonvaloa ja uskaltamista. Saan voimaa väreistä, luonnosta ja musiikista. Valokuvaan, kirjoitan ja laulan ilokseni.

Oon tosi kiitollinen siitä, että sain kasvaa maaseudulla ja luonnon keskellä. Lapsuudestani muistan tietynlaisen vapauden tunteen. Sain kulkea metsissä miten halusin, pyöräillä pikkukaupungin keskustaan 13km ja uida tunteja omassa rannassa. Tykkäsin jo lapsena ajatella ja pohtia. Olin herkkä, ujosteleva, voimakkaasti tunteva lapsi, jonka mielenmaisema oli vilkas rauhallisesta ulosannista huolimatta. Olin musikaalinen, juttelin avaruusolioille ja luottoystäväni oli kissa.

Kuten useimpien lapsuudessa, oli mullakin haastavia asioita. Perheessä oli sairautta, pelkoa, vuorovaikutusongelmia ja ajoittaista köyhyyttä. Ongelmista ei ollut tapana puhua ja jäin yksin vaikeiden tunteiden kanssa. Silloin ensimmäisen kerran opin vaikenemaan omista tarpeistani, olemaan ylikiltti ja näkymätön, suorittaja. Paljon minusta jäi näyttämättä ulospäin.

Nuoruus oli mulle erityisen vaikeaa aikaa. Kun mietin nyt kaikkia niitä asioita, joiden kanssa olen ehtinyt painimaan tässä elämässä, voin vain todeta, että mulla on hurjan paljon kokemusta monenlaisesta, erityisesti toipumisesta. Elämänkokemus on auttanut mua tosi paljon ymmärtämään ihmisten tilanteita ja haluamaan auttaa entistä enemmän. Lapsesta asti mulla on ollut selkeä ajatus, että pohjimmiltani olen auttaja. Koen sen elämäntehtäväkseni. Haluan auttaa muita ihmisiä kohti onnellisempaa ja iloisempaa elämää sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Mun mielestä jokainen ihminen ansaitsee olla onnellinen. Vaan totuus on, että moni ei ole. Mitä onnellisuus sitten on? Minusta elämä ja ihminen ovat itsessään jo niin ihmeellisiä juttuja, että on tosi harmi, jos täällä ei nauti. Moni on kuitenkin väsynyt, uupunut, masentunut, yksinäinen ja hukassa itseltään. Itsekin olin, siksi tiedän tästä aiheesta niin paljon. Silloin on vaikea nähdä iloa. Se on ymmärrettävää. Jokainen ihminen saa itse arvojensa pohjalta valita, mitkä asiat tekevät juuri hänet onnelliseksi. Me ollaan kaikki ainutlaatuisia tyyppejä täällä. Me saadaan olla aivan omanlaisiamme.

Varhaiskasvatuksessa mun opettajan ja päiväkodin apulaisjohtajan töiden keskiössä on olleet mm. lasten, perheiden ja työkavereiden lämmin kohtaaminen, tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä vahvuusajattelu. Oman työuupumuksen ja siitä toipumisen myötä kiinnostuin myös työssäjaksamisen tukemisesta ja ylipäätään työhyvinvoinnista. Mun sydäntä lähellä on erityisesti naisten voimaannuttaminen ja rohkaiseminen.

Mä aloin toteuttaa mun suuria unelmia työuupumisen ravisteltua mut hereille vuonna 2020. Suurta kipuahan se aluksi teetti: huomata vanhat, vuosikausia käytössä olleet, toimintamallinsa ja todeta niiden toimimattomuus, vailla tietoa paremmasta. Ensimmäinen vuosi menikin pääosin kipuillessa ja yrittäessä hahmottaa, kuka ylipäätään olin ja mitä halusin elämältä.

Opiskelin NLP-koulutukset (NLP Practitioner sekä NLP Master Practitioner) sekä hypnoottisia menetelmiä. Vaikutuin niiden nopeasta muutosvoimasta. Ymmärsin, että syväkin muutos voi tapahtua hetkessä ja voin käyttää mieltäni aivan uudenlaisella ja hauskalla tavalla omaksi hyödykseni. Lisäksi voin milloin tahansa löytää itsestäni myönteisiä tunteita ja voimavaroja. Opin elämään tunteeni läpi, hyväksymään ne ja sitten päästämään niistä irti. Elämästä tuli huomattavasti kevyempää.

Nyt opiskelen ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi (50op). Opinnot kestävät kaksi vuotta. Lisäksi olen kiinnostunut mm. kehon energioista ja energiahoidoista, manifestoinnista, vetovoiman laista, musiikin ja tanssin voimasta, rahaan liittyvistä suomalaisten uskomuksista sekä luonnon terapeuttisista vaikutuksista.

Mulle on tärkeää nähdä ihminen ainutlaatuisena ja yksilöllisenä: sunkaltaisiasi on vain yksi ja oot upea, arvokas ja korvaamaton kokonaisuus. Ajattelenkin, että meissä on sekä keho (fyysinen), mieli (ajatukset, tunteet ja uskomukset) sekä sydän (sielu, se kuka olet pohjimmiltasi). Kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa nämä kaikki osaset ovat sopivassa tasapainossa niin, että sun on helppo seurata sydäntäsi, tuntea hyviä tunteita ja arvostaa kehosi erityislaatuista toimintaa.

Haluan jakaa sulle kaiken tiedon ja taidon, joka mulla on. Ajattelen, että multa ei lopu mikään, vaikka annan siitä muille. Haluan, että säkin voisit voida paremmin. Että säkin uskaltaisit alkaa kuuntelemaan sun sydäntä ja ottamaan konkreettisia askeleita kohti sun unelmia. Olemaan aidosti sinä, se keneksi synnyit vauvana. Että sä saisit tukea ja apua, silloin kun sitä tarviit. Hyväksyntää, kuulluksi tulemista, kanssaelämistä. Rohkeutta, voimaantumista, yhdessä keksittyjä ratkaisuja. Tehdään sun haaveista totta: sä teet ja mä autan.

Laita viesti: sydamellapauliina(a)gmail.com

Palvelut
  • NLP-valmennustapaamiset (á 60min). Ensin keskustelemme toiveistasi ja unelmistasi. Sitten teemme yhdessä 2-3 tehokasta NLP-harjoitusta pohjautuen sinun tilanteeseesi. Hyödynnän myös osaamistani hypnoottisista menetelmistä. Tapaamiset Jyväskylässä.
  • Ratkaisukeskeisen lyhytterapian asiakkuudet opiskelijahinnoin (olen opiskelija), 1-15krt/asiakas.
  • Verkkokurssi tulossa!
  • Kaikkien palvelujeni tavoitteena on lisätä sinun hyvinvointiasi niissä asioissa, jotka itse koet merkityksellisiksi elämässäsi.