Kuka olen ja mitä teen?

Hei,

olen Pauliina, mielenvalmentaja, hypnoosivalmentaja, KM, varhaiskasvatuksen opettaja sekä pian valmistuva Siria ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Jyväskylästä. Rakastan tähtitaivasta, auringonvaloa ja uskaltamista. Saan voimaa mm. väreistä, luonnosta, musiikista, tanssista ja elämän ihmeellisyydestä. Valokuvaan, kirjoitan ja luon. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta, jotka asuvat luonani vuoroviikoin.

Lapsuuteni vietin luonnon keskellä, jossa koin paljon vapautta ja luovuutta. Metsät, kotieläimet ja leikit olivat minulle tärkeitä. Olin herkkä ja voimakkaasti tunteva lapsi, jonka mielenmaisema oli vilkas rauhallisesta ulosannista huolimatta. Oman herkkyyteni ansiosta ymmärrän erinomaisesti myös muita herkkiä ihmisiä: heitäkin, joiden on vaikea hyväksyä herkkyys itsessään.

Kuten useimpien lapsuudessa ja nuoruudessa, oli minullakin kipeitä asioita. Lopulta minusta tuli liian kiltti suorittaja. Paljon aidosta minusta jäi piiloon. Unohdin itseni moniksi vuosiksi: elin pintapuolista elämää, joka näytti upealta, mutta sisimmässäni tunsin epämukavaa liikehdintää, merkityksettömyyttä, ristiriitaa, yksinäisyyttä ja tyhjyyttä. Kunnes koin rajuimman herätyksen, kun burnout ravisteli minut hereille unestani 2020. Toimin tuolloin varhaiskasvatuksen opettajana ja päiväkodin varajohtajana.

Uupumus synnytti sellaisen tunnemyrskyn, että tilanteen hyväksymisen jälkeen tein tietoisen, vakaan ja tulisen päätöksen, että ”tästä eteenpäin elän itseäni varten ja aion kohdata kaikki hankalat asiat ja tunteet, joita minussa herää”. En aavistanutkaan, mitä tämä päätös saisi aikaan. Se on ohjannut minut aivan huikealle matkalle itseeni, jossa olen muuttanut menneisyyttä, luonut tietoisesti tulevaa ja ennen kaikkea ollut läsnä tässä ja nyt. Olen päässyt tuntemaan sellaisia onnellisuuden tunteita, joiden olemassaolosta en edes tiennyt aiemmin. Olen siis tehnyt ihmeitä. Mutta ei se toki ole tullut itsestään. Olen tarvinnut siihen paljon apua.

Minulla on paljon kokemusta myös muista vaikeista elämäntilanteista. Ne ovat minulle nykyään vahvuus, koska niiden ansiosta tiedän paljon ihmisyydestä ja ennen kaikkea toipumisesta. Minun on helppo ymmärtää ihmisten moninaisia tilanteita, ajatuksia, tunteita ja ratkaisuja sekä helppo nähdä ihmisen ydin haastavien asioiden keskeltä. Ja sitä haluan sinulle ensisijaisesti olla: ihminen, joka kuulee, näkee ja hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Rakkaudellinen ja lämmin kohtaaminen on alku kaikelle toipumiselle ja voimaantumiselle.

Moni meistä on väsynyt, uupunut, masentunut, tyytymätön, yksinäinen, ahdistunut, pelokas ja hukassa itseltään. Liian moni suorittaa, mukautuu, kiirehtii, stressaa, kärsii, ahdistuu, murehtii, pelkää, katkeroituu, tyytyy, myötäilee väärissä paikoissa, nukkuu huonosti, salaa aidot mielipiteensä, puhuu rumasti itsestään ja muista. On luonnollista, että silloin voi olla vaikea tuntea oloaan kovin hyvinvoivaksi ja onnelliseksi.

Elämä on kuitenkin ainutkertainen. Meidän tarkoitus on myös nauttia olostamme: iloita, ihmetellä uteliaana, kokea paljon ja elää ihmisenä kehossamme ja tunteidemme kanssa. Tarkoituksemme on myös tulla tietoisiksi itsestämme, oppia keitä olemme ja toteuttaa meidän jokaisen omaa elämäntehtävää, mikä se sitten kenellä onkaan.

Usein myös tarvitsemme tukea tässä. Ei meitä ole tarkoitettu pärjäämään yksin. Siksi meillä ihmisillä on omia kiinnostuksen kohteitamme: toinen tekee toista, toinen toista. Yhdessä tulevat kaikki asiat hoidetuiksi. Minun tehtäväni on mm. välittää tukea ja läsnäoloa sekä auttaa ihmisiä löytämään oma voima sisältään. Se voima, joka meillä kaikilla on, mutta joka on saattanut piiloutua tottumusten, pelkojen ja rajoittavien uskomusten taakse.

Minun unelmani on, että me osaisimme luottaa itseemme yhtä väkevästi kuin pieni vastasyntynyt vauva. Luottaa siihen, että olemme täysin riittäviä ja hyviä. Ilman minkäänlaista suorittamista, miellyttämistä ja erilaisten roolien esittämistä. Ihmisyyteen kuuluvat monenlaiset asiat eikä niitä aina ole helppo kohdata itsessään. Armollisuus, itsemyötätunto ja rakkaus itseä ja muita kohtaan ovat tärkeimpiä asioita, joita ihminen voi oppia.

Mitä voimme sitten tehdä, jotta voisimme paremmin ja olisimme tyytyväisempiä, onnellisempia? Minusta meidän nimenomaan täytyy löytää itsemme uudestaan ja alkaa elää sen mukaan joka päivä. Sen avulla muutamme itse elämämme epätyydyttävästä iloiseksi seikkailuksi, jossa ei ole olemassa epäonnistumisia tai liiallista vaativuutta.

Otamme aktiivisen roolin omassa elämässämme ja valitsemme tietoisesti, millaista elämää haluamme elää. Valitsemme vaalia nostavia tunteita, kuten toiveikkuutta ja mahdollisuuksien runsautta, vaikka olisimme tottuneet raskaaseen energiaan. Samalla hyväksymme kaikki tunteet, joita meissä energiana liikkuu.

Minä en voi tehdä muutosta sinun puolestasi enkä minä voi tietää, mitä sinä tarvitset. Tämä on todella tärkeä asia ymmärtää: sinun on tehtävä muutos itse ja minä autan sinua, jos tahdot. Tässä onkin elämän yksi paradoksi: olla samaan aikaan täydellinen ja keskeneräinen. Voit yhtä aikaa hyväksyä itsesi täysin ja silti haluta muutosta.

Valmennuksissani ja lyhytterapiassa tutustumme muun muassa tämänhetkisiin tunteisiisi, ajatuksiisi ja sinua rajoittaviin uskomuksiisi, sekä tutkimme niitä uteliaina ja hyväksyen. Mitä ne kertovat sinusta ja tarpeistasi? Millaisia tarpeita sinulla on elämässä ja täyttyvätkö ne? Autan sinua oppimaan konkreettisia keinoja, joilla voit itse vaikuttaa sekä mielesi prosesseihin että konkreettisiin toimintatapoihisi arjessa. Onko jotain, jota haluaisit tehdä elämässäsi toisin? Entä mikä saa jäädä? Millaisia onnellisia tunteita haluat elämässä kokea eniten?

Sama tilanne tai vaikkapa sana voi herättää eri ihmisissä erilaisia ajatuksia ja tunteita, tilanteesta ja ajasta riippuen. Burnoutin aikaan moni yritti lohduttaa minua käyttämällä säälivää äänensävyä: ”voi sinua”. Se ei toiminut kovin hyvin. Itse asiassa se ärsytti paljon, mutta ymmärsin, että noiden lauseiden takana oli rakkautta ja välittämistä. Niissä kuuluivat läheisteni ajatukset, tunteet ja uskomukset siitä, että uupuminen olisi kurja asia. Halusin kuitenkin olla rehellinen ja aito. Sainkin sitten hämmentyneitä ilmeitä kertoessani, että tämä on oikeastaan ollut ihan parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut! Sama tilanne voidaan siis nähdä hyvin eri tavoin. Tästä on pääteltävissä se, että ajatukset, käsitykset, uskomukset, tunteet ja tulkinnat syntyvät meissä itsessämme. Siksi meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa niihin!

Työotteeseeni ja käyttämiini menetelmiin liittyy olennaisena osana se, että minä kysyn sinulta paljon kysymyksiä, joita kukaan ei välttämättä ole kysynyt sinulta aiemmin. Voimakkaiden avointen kysymysten avulla pääsemme halutessasi hyvinkin nopeasti syvälle mielesi rakenteisiin. Tässä on upeaa myös se, että sinulla on koko ajan valta ja mahdollisuus olla vastaamatta kysymyksiin sekä valita, mitä asioita haluat jakaa. Saat siis edetä täysin omassa turvallisessa tahdissasi.

Tapaamistemme sisältö riippuu sinusta. Mielenvalmennus tarjoaa sinulle upeita mahdollisuuksia henkilökohtaiseen ja syvälliseen muutokseen ihmisenä. Liikumme ydinkysymysten parissa, esim. kuka sinä oikeasti olet, mitä sinä olet tullut tänne tekemään, mitä sydämesi tahtoo ja kuinka saat sen. Mielenvalmennustapaamiset ovat 90 minuutin pituisia intensiivisiä, hypnoottisia ja energeettisiä kohtaamisia, joissa teemme mm. voimallisia NLP-harjoituksia, hypnoosia, helppoja kehollisia ja lyhytterapeuttisia harjoitteita tai muita tilanteeseesi sopivia tehtäviä.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on kannattelevaa, oivalluttavaa ja voimaannuttavaa keskustelua. Voimme sivuta menneisyyttäsi ja ymmärtää sen vaikutuksia tähän hetkeen, mutta operoimme erityisesti nykyhetkessä ja suuntaamme katsetta tulevaan. Huomiomme on siinä, mitä hyvää elämässäsi on juuri nyt ja mitä voisit tehdä asioille, joihin et ole tyytyväinen. Terapia saattaa sisältää keskustelun lisäksi esimerkiksi läsnäoloharjoituksia, lyhyitä NLP-harjoituksia, hypnoottista rentoutusta, kotitehtäviä tai muita tilanteeseesi sopivia harjoituksia.

Tapaamisiimme saat tulla juuri sellaisena kuin olet sillä hetkellä. Mitään ei tarvitse osata. Mitään ei tarvitse tietää. Minä luon turvallisen ja lempeän ympäristön kohtaamisellemme, ja samaan aikaan yhteinen määrätietoinen tavoitteemme on saada sinut elämään itsesi näköistä elämää, esim. pitämään omat rajasi paremmin, arvostamaan itseäsi, tekemään asioita joista nautit ja toteuttamaan unelmiasi rohkeasti ja itsemyötätuntoisesti askel kerrallaan.

Kun muistat
miten ollaan sinä,
tulet onnelliseksi.

Sydämellä, pauliina

Uskon intuition voimaan ja kehon viisauteen. Uskon myös siihen, että kaikella on tarkoitus ja että me kaikki ihmiset emme ole kaikkia varten. Jos minun tapani olla ja ilmaista nämä asiat resonoivat sinussa, ota yhteyttä rohkeasti niin mietitään, miten voisin auttaa sinua.

Syvä toiveeni on, että sinä alkaisit uskaltaa kuunnella sydäntäsi ja ottaa konkreettisia askeleita kohti kestävämpää hyvinvointia ja sinunnäköistä unelmaelämää. Olemaan aidosti sinä ja ilmentämään sitä elämässä. Että saisit tukea ja apua, silloin kun sitä tarvitset. Hyväksyntää, kuulluksi tulemista, kanssaelämistä. Rohkeutta, voimaantumista ja iloa. Uskallusta ja onnistumisen kokemuksia. Tehdään unelmastasi totta: sinä teet ja minä autan.

Sähköposti: sydamellapauliina(a)gmail.com

Palvelut
  • Mielenvalmennus: hypnoosi ja NLP
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapia
  • Lempeästi syvään päätyyn -intensiivivalmennus
  • Yrityksille ja ryhmille erilaiset hyvinvointipalvelut