Sydämellä, Pauliina

Hei rakas,

haluaisitko sinäkin voida paremmin? Miltä kuulostaisi, että saisit enemmän nostavia ja kevyitä tunteita arkeesi, nauraisit enemmän, osaisit olla läsnä hetkessä ja sinulla olisi levollisempi ja rauhallisempi olo elämässäsi? Että uskaltaisit vihdoin kuunnella sydäntäsi ja toteuttaa vaikkapa suurimman unelmasi? Ja että pääsisit eroon peloistasi ja rajoittavista uskomuksista, jotka estävät sinua elämästä aidosti sinun näköistä elämää? Tai että löytäisit takaisin itsesi äärelle ja oppisit rohkeasti pitämään omat rajasi? Saisit lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia?

Tervetuloa lempeälle ja syvälliselle matkalle kohti sydämesi viisautta, iloa, rauhaa, rakkautta ja vapautta!

Minä elin pitkään jonkun toisen elämää. Suoritin, miellytin, esitin roolia ja tein aina vain enemmän, koska luulin, että niin täytyy tehdä ollakseen hyvä ihminen. Luulin myös, että ainoa keino saada hyväksyntää ja rakkautta on olla mahdollisimman kiltti ja mukava, mukautua samanlaiseen muottiin toisten kanssa ja piilottaa todelliset tunteensa, toiveensa ja tarpeensa. Olin kuin unessa, jossa toimin automaattiohjauksella. Elämä tuntui kuitenkin kauniin pinnan alla epätyydyttävältä, pintapuoliselta, tylsältä ja masentavalta. Kuin siitä puuttuisi jotain oleellista, mutta en edes tiennyt, mitä.

Me ihmiset helposti unohdetaan, keitä me oikeasti ollaan. Me olemme sieluja, joilla on äärettömän viisas keho ja meitä turvassa pitävä mieli. Meidän aivot rakastavat tuttua ja turvallista, joten joskus me jumiudutaan mieluummin tuttuihin ja ankeisiin tilanteisiin kuin etsiydytään uusille, tuntemattomille poluille. Pahimmillaan me kadotetaan itsemme kokonaan ja unohdetaan meidän omat tarpeet ja halut tässä elämässä.

Kun tarpeeksi kauan sivuuttaa itsensä, seuraa siitä sieluttomalta tuntuva elämä. Usein mukana tulee myös turhautumista, ärtymystä, uupumusta, masennusta, vihaa, surua, häpeää ja ahdistusta. Usein meidän tunnetaidot on kuitenkin vähän köppäiset ja meidän saattaa olla vaikea käsitellä näitä tunteita ja päästä näistä eteenpäin. Niistä vaietaan, ne saatetaan työntää jonnekin sielun perukoille tai ne jäävät vellomaan meidän mieleen. Jokaisella tunteella on meille viesti, mutta kun me olemme sen viestin kuulleet, voisimme päästää hankalasta tunteesta nopeammin irti. Meillä on joka hetki mahdollisuus valita, miten me reagoimme asioihin ja kuinka kauan haluamme hengailla matalissa tunnemaisemissa.

Sinussa on tässä hetkessä tänään jo kaikki, mitä tarvitset isoon muutokseen. Minun tehtäväni on auttaa sinua näkemään ne asiat itsessäsi sekä ottamaan vihdoin konkreettisia askeleita kohti unelmaelämääsi, mitä se sitten onkin. Millaista elämää juuri sinä eläisit, jos saisit täysin vapaasti valita?

Elämässäsi ei mikään muutu, jos sinä et muutu. Sinun tehtäväsi on siis haluta muutosta itse ja sitoutua prosessiin, yrittää. Kun olet halukas muutokseen, avoin ja rehellinen itsellesi sekä valmis sitoutumaan työskentelyyn, koko maailma ja sen mahdollisuudet ovat sinulle auki.

Asioiden jatkuva analysoiminen ja tiedon kerääminen mielen tasolla ei auta. Moni lukee itseapuoppaita vuosi toisensa jälkeen tulematta juurikaan onnellisemmaksi. Silloin tarvitaan takaisin yhteys sydämeen, siihen kuka olit ihmisenä ennen kuin sinuun laitettiin erilaisia leimoja, merkintöjä, uskomuksia. Kuuntele kehoasi ja sydäntäsi tarkemmin ja opi hyväksymään se mitä kuulet. Tärkeintä on se, kuka sinä olet ja mitä sinä haluat elämältä. Tarvitaan palaamista viisaaseen kehoon sekä ihanaan sydämeesi. Palaamista takaisin sielusi äärelle.

Minä olen Pauliina, mielenvalmentaja, NLP Master Practitioner, hypnoosivalmentaja ja tuleva ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (Siria). Olen täällä muistuttamassa, että sinulla on lupa ja oikeus olla juuri sinä: samanaikaisesti täydellinen ja keskeneräinen, ihana ihminen. Sinulla on lupa ja oikeus iloita elämässä ja olla onnellinen. Oikeus levätä ja ajatella myötätuntoisesti itseäsi kohtaan. Oikeus rakastaa itseäsi sellaisena kuin olet, laittaa itsesi etusijalle omassa elämässäsi ja hyväksyä itsesi täysin. Lupa tuntea, tahtoa, toivoa ja tarvita: olla rauhassa ja luottaa, että elämä kantaa.

❤ Sydämellä, Pauliina

Laita viesti: sydamellapauliina(a)gmail.com

Seuraa Instagramissa: @sydamellapauliina

Aitoa kohtaamista ja työkaluja haastaviin hetkiin.

Uusin kirjoitus:

Myös vahva ja herkkä ansaitsee huolenpitoa

Sinä kiltti, empaattinen, toisten tarpeille herkkä ihminen. Milloin olet viimeksi saanut itse tarpeeksi huomiota, hoivaa, tukea, apua, välittämistä tai mukavia tekoja? Milloin olet herkästi kuunnellut omia tarpeitasi ja toiveitasi toisten tarpeiden sijaan? Entä oletko uskaltanut ja osannut sanoittaa niitä ääneen ihmisille, joiden kanssa elät? Jokainen ansaitsee tulla huomatuksi, kannatelluksi. Jokainen ansaitsee tulla silitetyksi, kun on…

Älä elä prosessissa äläkä selitä elämääsi muille

Jäin vakituisista töistä pois reilu vuosi sitten opintovapaalle ja sillä olen edelleen. Suunnitelmat ja suunnat ovat nyt selkeytyneet. Samaan aikaan olen karistanut yksi kerrallaan burnoutiin johtaneen käyttäytymisen rippeitä ja harjoitellut tasapainoa tekemisen ja olemisen välillä. Avioero ei herätä minussa tällä hetkellä juuri mitään negatiivisia tunteita, mutta tiedostan, että sekin on asia, joka kulkee mukanani hyvällä…

Mitä on hypnoosi?

Nyt ollaan niin mielenkiintoisen ja kutkuttavan aiheen äärellä! Aiheen, joka innostaa itseäni ja monia muita, ja samalla joitakin se voi jännittää ja jopa pelottaa. Mutta jos nyt pysähdytään hetkeksi tähän, niin mitä sinä oikeastaan tiedät hypnoosista? Millaisia uskomuksia sinulla siitä on? Ja ennen kaikkea, mihin nämä tietosi perustuvat? Show-hypnoosiin, televisio-ohjelmiin, läheistesi pelkoihin? Oletko oikeasti kokeillut…