On vain tämä hetki ja nämä tunteet tässä

Meillä on ollut menneisyys ja luultavasti on myös tulevaisuus. Oikeasti meillä on kuitenkin ainoastaan vain tämä yksi hetki. Vain tämä tässä kun luet tämän lauseen tässä nyt. Ja nyt. Ja nyt. Aina vain yksi hetki. Ei muuta.

Koska menneisyys meni jo, sen kautta ei kannata elää. Hyvästi, menneisyys! Vanhoissa muistoissa ei kannata ryvettyä. Lisäksi menneisyys ei oikeasti ole ollut täysin sellainen kuin luulet, koska aivosi ovat rakentaneet muistoistasi uskomuksiesi kannalta yhteensopivan paketin. Olet elämäsi aikana jatkuvasti yleistänyt, vääristänyt ja jättänyt pois asioita, joita painat mieleesi. Kuten aiemmin kirjoitin, aivot toimivat niin, koska eivät mitenkään voi hallita suurta informaatiota muuten. Näin myös muistosi ovat perustuneet omille tulkinnoillesi ja tunteillesi asioista. Muistat siis kokemuksia ja tunteita, joita luulet muistavasi. Olet oppinut muistamaan, että lapsuutesi oli tietynlainen. Tuosta muistosta on kuitenkin jäänyt myös paljon todellisuutta pois.

Menneisyydestä voi oppia ja sitä voi katsella hieman kauempaa. Usein menneisyys yrittääkin roikkua selkämme takana meistä kiinni pitäen ja varjoaan langettaen nykyhetkemme päälle. Sulje silmäsi ja näe, missä kohtaa menneisyys sijaitsee sinusta katsoen, aivan konkreettisesti. Onko se takanasi, sivulla, edessä, ylhäällä, alhaalla? Miltä se näyttää ja minkä värinen se on? Kuinka lähellä se on sinua? Konkreettisesti katkaise menneisyys irti sinusta, leikkaa se saksilla tai riuhtaise kädellä, mikä vain tuntuu oikealta, väärää tapaa ei ole. Aseta menneisyys sitten taaemmas, tarpeeksi kauas taakse, sido sen lonkerot, jos sillä sellaiset on. Näytä sille sen paikka. Älä anna sen enää vaikuttaa sinuun. Katso eteenpäin, tähän hetkeen. Elämä on nimittäin nyt, tässä näin.

Tulevaisuudessakaan ei voi elää, koska sehän on vasta tulossa. Sitä ei siis vielä ole. Sen takia se ei myöskään voi olla mikään tietynlainen, koska se ei ole olemassa. Se voi olla mitä vain ja voit itse vaikuttaa siihen. Voit todellakin itse vaikuttaa! Koska tulevaisuutta ei ole, asioiden murehtimisesta tulee ajanhukkaa. On turha ajatella asioita, jotka eivät ole edes tapahtuneet vielä, jos ei halua niiden tapahtuvankaan. Miksi ajatella niitä, kun niitä ei ole?

Tulevaisuutta ei tiedä, mutta sinne voi luoda hyvää nykyhetken avulla. Uskon manifestointiin: siihen että ihmisellä on sisällään huomattavasti enemmän voimia ja kykyjä luoda omaa elämäänsä kuin hän usein ymmärtääkään. Ajatteluni pohjautuu myös vetovoiman lakiin ja voit lukea siitä lisää esimerkiksi täältä: https://happymindhappylife.fi/mika-on-vetovoiman-laki/. Maailmassa on paljon sellaista, jota emme näe, mutta joka on silti olemassa. Ilmassa tiedetään olevan happea. Painovoimakin on, vaikka sitäkään emme varsinaisesti näe. Näemme vain sen vaikutukset esineisiin ja ihmisiin.

Koska meillä on vain tämä hetki, merkitykselliseksi muodostuu, miten käytämme sen. Minusta erityisen tärkeä on tiedostaa, millaisissa tunnetiloissa haluamme olla juuri nyt. Osaammeko antaa tunteiden virrata niin, että myös hankalat tunteet poistuvat meistä luonnollisessa rytmissään vaivattomasti? Miten valitsemme reagoida vastoinkäymisiin? Osaammeko löytää kiitollisuutta ja rakkaudellisuutta haastavissakin tilanteissa?

Onnellisia tunteita voi oppia luomaan itse. Niitä voi kasvattaa ja voimistaa, ja kun sitä on harjoitellut, ne saa käyttöön nopeammin hankalissakin paikoissa. Tämän oppiminen tapahtuu kuitenkin nimenomaan harjoittelemalla ja vaatii vähän aikaa, paljon tahtoa ja uskoa, että tällä kaikella on merkitystä. Se vaatii myös vastuun ottamista omasta elämästä, mikä voi tehdä aluksi kipeää, kunnes se vapauttaa. Kuinka kauan haluat rämpiä suossa? Se on voinut olla ihan opettavainen kokemus, mutta muistathan, että voit milloin tahansa kiivetä takaisin pitkospuille? Voit valita ajatella toisin. Joskus voit myös tarvita jonkun toisen vetämään sut pois sieltä suosta ja näyttämään, missä ne pitkospuut menee. Sekin on ok. Ei elämässä tarvitse pärjätä yksin. Ei voi osata sellaista, mitä ei ole oppinut mistään, nähnyt kenenkään tekevän tai jota kukaan ei ole opettanut. Mutta jos haluaa asioiden muuttuvan, täytyy alkaa ottaa vastuuta omasta elämästä. Se on kipeä tosiasia.

Tämä hetki on nyt. Mistä asioista voisit olla kiitollinen juuri nyt? Voisitko ajatella olevasi kiitollinen esimerkiksi siitä, että olet juuri nyt elossa, tunnet kaikki tunteesi, aivosi ajattelevat ja sydämesi sykkii? Mistä muusta voisit tuntea kiitollisuutta? Minusta elämän tarkoitus on iloita ja nauttia elämästä, rakastaa itseä, kehittyä ihmisenä ja jakaa hyvää muille maailmaan. Kiitollisuuden tunne on hyvä apuri näissäkin.

Tunteet ovat se juttu. Kaikki asiat, joita ihmiset elämässä tekevät tai kaipaavat ja unelmoivat, tuottavat heille jotain tunnetta. En minä halua rahaa siksi, että minulla olisi paperia lompakossa tai voisin edes ostaa sillä jotain vaan siksi, että haluan sen tunteen, jonka rahan saaminen ja jonkun asian ostaminen aikaansaa minussa. Itselläni näitä tunteita ovat esimerkiksi keveys, vapaus, rentous ja ilo. Ihmiset tavoittelevat pohjimmiltaan vain hyviä tunteita, esim. onnellisuutta, vapautta, aitoutta, helppoutta, mitä kukin ja monia tunteita yhtä aikaa. Kaikki elämän asiat rakentuvat tunteiden tavoittelulle. Kysymys kuuluukin, teetkö tässä nykyhetkessä sellaisia asioita, jotka tekevät sut aidosti onnelliseksi ja iloiseksi elämässä?

Kun lakkaat etsimästä onnellisuutta menneisyydestä tai tulevaisuudesta tai jostain ulkopuoleltasi, opit keskittymään nykyhetkeen. Siihen ainoaan, joka on oikeasti olemassa. Ja kun ymmärrät, että sulla ei ole mitään muuta kuin tämä hetki tässä, on myös helpompi alkaa rakentaa siihen hyvää oloa, koska se hetki on niin pieni. Ja siksi se on täysin hallittavissa. Muutos voi olla suurtakin, mutta usein konkreettinen muutos on pienenpieniä asioita lyhytkestoisissa hetkissä. Yksittäisiä askelia. Muutos syntyy siitä, että toistat noita pieniä juttuja joka päivä ja yhtäkkiä huomaat, että sun elämässä onkin yhä enemmän hyviä tunteita ja asioita. Mutta se vaatii sulta valintaa. Sitä että haluat ja päätät alkaa luoda itsellesi onnellisempaa elämää etkä ainoastaan anna elämän tapahtua sulle.

Ja ehkä kaikista upeinta on tämä: Koska voit vaikuttaa tunteisiisi, voit vaikka nyt heti valita tuntea niitä kaikista upeimpia ja kevyimpiä tunteita, joista olet aikaisemmin vain haaveillut ja odottanut niiden ilmaantuvan sitten joskus, kun sitä ja tätä on ensin tapahtunut. Jos olet unelmoinut esimerkiksi lottovoitosta ja/tai rakkaudesta, voit oppia nostattamaan itsessäsi samanlaisen tunteen kuin olisit jo saavuttanut nuo unelmasi. Voit tavallaan hypätä yhden vaiheen yli: suoraan onnellisiin tunteisiin. Aluksi voit feikata tunteen, kunnes alat tuntea sitä oikeasti. Kehosikaan ei tiedä, oletko voittanut lotossa tai rakkaudessa oikeasti, mutta se reagoi tunteeseesi. Kevyet ja myönteiset tunteet auttavat myös kehoasi pysymään terveenä. Kun tarpeeksi usein tunnet, että sinulla itse asiassa on jo kaikki mitä tarvitset, nämä asiat alkavat helpommin toteutua myös materialistisen ja konkreettisen elämän saralla. Toki manifestoiminen vaatii myös hieman muuta, mutta niistä joskus myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: