Näkyväksi tuleminen konkreettisesti

Täällä NLP Master Practitioner -koulutuksessa tapahtuu nyt niin isoja juttuja. Peruskurssilta en pystynyt kirjoittaa ollenkaan, mutta nyt olen yrittänyt jotain aina avata. Tapahtuu niin paljon koko ajan, rytisee identiteetin tasolla. NLP:ssä on erilaisia loogisia tasoja, joilla muutos voidaan tehdä. Jos tehdään muutos ylemmällä tasolla, esim. identiteetissä, se valuu alaspäin arvoihin, uskomuksiin, strategioihin ja käyttäytymiseen. Oon tehnyt isoja muutoksia identiteetin tasolla.

Haluan nyt ensin jakaa vielä pienen palasen eiliseltä. Eilen oli iso päivä aamusta iltaan. Sen kuvailu sanoin laimentaa sitä, mutta kirjoitan parilla sanalla.

Meihin kurssilaisiin on koko viikon ajan syötetty myönteisiä suggestioita eli erilaisia piilotettuja käskyjä kohti hyvää, kohti omia unelmia, kohti näkyväksi tulemista, voimaantumista, jne. Minkkinen osaa kyllä homman upeasti ja tekee sen hienovaraisesti ja kunnioittaen, kuten toinen ihminen tuleekin aina kohdata. Taitojaan ei saa käyttää väärin, ilman lupaa. Ensin kysytään aina, haluatko muuttaa tämän asian itsessäsi?

Olen huomannut viikon aikana upean oman matkan kohti näkyväksi tulemista. Ensin pidin mikkiä kädessä omalla paikalla. Sitten luin ryhmän tekemän tekstin lavalla. Sitten tuli eräänä päivänä tarve seisoa kohti yleisöä omalla paikalla. Sitten oman kokemuksen jakamista lisää ryhmissä ja yksin. Ja eilen rakensin voimaa. Olin niin voimaantunut harjoitusten jälkeen, että sanoin ruman sanan kovaan ääneen tehden siitä vieläpä esitysluontoisen teatraalisesti kumartamalla. Ei, se ei ollut huomion hakemista. Se oli huomion hallittua ottamista ja näyttämistä itselle, että MINÄ voin ja saan olla näkyvä.

NLP:ssä tehdään myös ankkureita. Ankkuri on yhteys jonkun tunteen ja toisen asian, minkä vaan, välillä. Ankkureita voi luoda vaikkapa tiloihin, esineisiin, kehonosiin. Oikeastaan meillä kaikilla on varmasti paljon ankkureita jo olemassa. Joku tietty paikka/esine/asia/ihminen/tilanne saattaa muistuttaa sua jostain vanhasta mieluisasta/epämieluisasta tunteesta. Se on ankkuri. NLP:ssä luodaan tietoisesti ja tarkoituksella voimaannuttavia ankkureita hyviin tunteisiin, joita jokaisessa ihmisessä, myös sussa on. Joskus ne kivat tunteet on piilossa, mutta kyllä ne siellä olemassa silti on. Jokainen meistä on satavarmasti kokenut elämässään jotain hyvää tunnetta, ja juuri sen päälle voidaan NLP:ssä rakentaa.

Mä loin eilen itselleni oman voiman ankkurin ja tein sen nyrkkiin. Siksi heristin valmentajallekin nyrkkiä, kun hän kysyi mun tunnetilasta. ”Älä tuu mun tielle”, sanoin. Vähän kauhistuin ensin, koska en toki yleensä puhu noin suoraan, mutta ei se loukkaannu ja se on sen oma asia. Kohtelias ja ystävällinen on aina hyvä olla kanssaihmisille, mutta omat ajatukset saa myös sanoa ääneen, omassa voimassa. Ja se on tärkeää ymmärtää. Se että saat olla sinä ja pitää rajasi. Tasapainoa hakiessa tulee joskus ylilyöntejä, esim. ylisuorittajan hellittäessä, saattavat hommat jäädä aluksi tekemättä kokonaan. Tasapaino on se mihin pyritään ja löytyy sitten: sopivasti rajoja, jotka voi sanoa kohteliaasti.

Illalla fiilisteltiin vielä transsitanssit Katajanokalla NLP-ystävien kanssa. Täällä bondaa iisisti, ei tee tiukkaa. Täällä saa aina halauksen, jos tarvitsee, eikä kukaan loukkaannu, jos haluaa omaa tilaa. Toisten tunteet on aina heidän itsensä vastuulla. Kaikilta sataa hyvää energiaa, rakkautta ja lämpöä. Kehollinen harjoitus teki enemmän kuin hyvää voimallisen päivän jälkeen, kun mielen vastustuskin alkoi murtua. Kehon energiat pääsi liikkeelle ja ulos.

Taas on vähän sellainen olo tässä, että voinko laittaa näitä ajatuksia tänne. Että mitä muut ajattelee. Että nyt se on tullut johonkin uskoon ja mennyt sekaisin lopullisesti. Mutta mitä väärää on löytää aito itsensä ja uskoa itseensä? Sekaisin olenkin välillä ollut, sekin voi olla ihanaa turvallisessa ympäristössä, koska sen jälkeen koittaa aina suurempi selkeys ja kirkkaus: omannäköinen suunta löytyy.

Haluan tämän jatkuvan. Ja nyt on sen verran rajusti tultu esiin, että ihan sama, tänne vaan nyt kaikki. Eilinen päivä oli huikea, ja kirjoitan lisää tästä päivästä toisen kerran. Tämä päivä oli nimittäin vieläkin vieläkin huikeampi. Ja nyt lähden ystävän kanssa treffeille.

Kannattaa alkaa pitää huolta itsestään. NLP on kyllä voimakas työkalu, jonka lopputavoite on aina ihmisen hyvä olo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: