Oletko valmis vastaanottamaan rakkautta ja runsautta?

Osaatko ottaa vastaan kehuja, uskoa ne oikeasti ja selkä suorana? Osaatko käyttää rahaa niihin asioihin, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi? Osaatko olla rennosti rakkauden ja lempeyden vastaanottavana osapuolena?

Vai tuleeko sulle ajatuksia, että et oikeasti olisi kehujen arvoinen, tai että ehkä otat kehun vastaan jossain pienessä asiassa, mutta et kovin suurissa? Tai haaveiletko pitkään unelmistasi, mutta et uskalla laittaa niihin rahaa, aikaa tai energiaa, koska joku muukin kohde tarvitsisi sitä? Ajatteletko, että ensisijaisesti sinun täytyy antaa muille, auttaa ja kannatella? Olla toisten käytettävissä, tehdä toiset onnellisiksi, hoivata?

Osaatko ottaa tukea ja apua vastaan, kun joku sitä tarjoaa? Osaatko ottaa rakkautta ja runsautta vastaan?

Kuvittele tilanne, että kävelet kadulla ja vastaantuleva ventovieras ihminen ojentaa sulle 50 euron setelin ja sanoo, ”ole hyvä, haluan antaa tämän sulle”. Mikä on ensimmäinen ajatuksesi ja tunteesi? Onko se jotakin tällaista, että ”enhän minä nyt voi tämmöistä” tai ”mikähän koira tässä on haudattuna”? Mitä teet, otatko rahan heti, sanot kiitos vai vastusteleeko mielesi? Tarkkaile omia ensireaktioitasi tilanteessa. Niitä salamannopeita ajatuksia ja tunteita, joita tilanne herättää.

Mieti sitten vaikkapa sellaista, että kun olet kaupassa kerännyt korillisen tavaroita ostoskoriin, menet kassalle ja yhtäkkiä unohdat tunnusluvun, kuten meille monille on varmasti käynyt joskus. Takana tuleva asiakas tarjoutuu maksamaan 15 euron ostoksesi. Mikä on ensireaktiosi ja -ajatuksesi? Millaisia tunteita nousee? Epäuskoa? Yllätystä? Häpeää? Kiitollisuutta?

Reaktiosi kertoo siitä, kuinka avoin sinä olet vastaanottamaan lisää hyvää elämääsi. Ja tiedätkö mitä? Jos et ole avoin ja itse salli itsellesi hyvää, mitään kovin hyvää ei tule myöskään ulkopuolelta. Koska tämä maailma toimii sun sisältä ulospäin, ei päinvastoin. Sun omat ajatukset ja tunteet luovat sun elämää. Mitä suurempi on sisällä oleva lokerosi kaikelle ihanalle, sitä enemmän sitä ihanaa sinne mahtuu tulemaan.

Sun on sallittava itsellesi hyvä, ilo ja rakkaus, jos haluat niitä elämääsi. Kuulostaa itsestäänselvältä juu, mutta itsekin olen havainnut, että ei se ole niin simppeliä aina. Meillä on paljon uskomuksia ja kuvitelmia, että millä tavalla tässä maailmassa pitää toimia ollakseen ”hyvä ihminen”. Että pitäisi tehdä tiettyjä asioita tietyssä järjestyksessä, ajatella, puhua ja pukeutua tietyillä tavoilla, pitäisi selvitä ja osata itse, jne.

Sinä olet jo valmiiksi hyvä ihminen. Et tarvitse siihen mitään ylimääräisiä tekoja tai vipstaakeja. Sinä saat ottaa apua vastaan, vaikka se olisi ilmaista. Sinä saat iloita hyvästä onnesta, jota kohtaat. Sinä saat käyttää rahaa juuri siihen mihin haluat, vaikka se olisi joidenkin mielestä rahanhukkaa. Sinä saat käyttää aikasi itseesi ja juuri siihen, mikä sinulle on tärkeää.

Sinun en tarvitse kasvaa tai kehittyä miksikään. Vaan sinun täytyy pikemminkin palata taaksepäin, muistaa kuka olet. Kaiken sen kuoren alla. Kaikkien niiden vuosien jälkeen, jolloin olet kasannut päällesi kaikenlaista turhuutta. Mieti sitä hetkeä kun synnyit. Miten rakastettava, kaunis, suloinen ja ihana voi ihminen olla! Sinä olet edelleen se sama ihminen. Sinä olet rakastettava, kaunis, suloinen ja ihana. Salli itsellesi hoivaa ja iloisia asioita, koska jokainen ihminen ansaitsee hyvää. Ja sinä olet ihminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: