Jokainen ihminen kaipaa yhteyttä

Minä uskon, että meidät ihmiset on tarkoitettu elämään yhdessä, toisiamme tukien ja nostaen. Mitä ihmisten välinen yhteys tarkoittaa sinulle ja sinun elämässä?

Minulle yhteys on kuin koti, jossa on lämmintä ja rauhaisaa, turvallista olla juuri sellainen kuin on, hyväksytty, nähty, kuultu. Koti, jossa saa hiihtää rikkinäisissä kalsareissa, tunaroida rauhassa, tunnustaa kaiken ja nauraa vapaasti. Koti, jonne voi palata onnellisena pitkänkin poissaolon jälkeen, ja joka silti ottaa syleilyynsä ja jatkaa siitä mihin viimeksi jäi. Yhteyden kokemisen lahja kuuluisi jokaiselle ihmiselle.

Joskus yhteys täytyy kuitenkin etsiä. Sitä ei koe kaikkien kanssa. Ja joidenkin kanssa se syntyy tekemättä mitään. Yhdestä katseesta molemmat tietävät, että tässä se nyt on. Ilman ainuttakaan traumakemiasuhteeseen johtavaa alitajuista mallia. Täydellisen aitoa yhteyttä. Enkä puhu pelkästään parisuhteista vaan ihmissuhteista. Joskus yhteys on myös yksipuolista: toinen kokee sen ja toinen ei.

Yhteyttä voi rakentaa olemalla avoin ja auki toiselle. Mutta sitä ei voi pakottaa. Ketään ei voi pakottaa, ei edes itseään. Syvä yhteys vaalii avoimuutta ja aitoutta molemmilta osapuolilta.

Uskon, että jokainen ihminen tarvitsee jonkinlaista yhteyttä toiseen ihmiseen elääkseen kaikista täyttymyksellisintä elämää. Ihminen tarvitsee ihmistä.

Yhteys näköjään muistuttaa paljon rakkautta… ❤

Rakkaudella, Pauliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: