Myös vahva ja herkkä ansaitsee huolenpitoa

Sinä kiltti, empaattinen, toisten tarpeille herkkä ihminen. Milloin olet viimeksi saanut itse tarpeeksi huomiota, hoivaa, tukea, apua, välittämistä tai mukavia tekoja? Milloin olet herkästi kuunnellut omia tarpeitasi ja toiveitasi toisten tarpeiden sijaan? Entä oletko uskaltanut ja osannut sanoittaa niitä ääneen ihmisille, joiden kanssa elät?

Jokainen ansaitsee tulla huomatuksi, kannatelluksi. Jokainen ansaitsee tulla silitetyksi, kun on vaikeaa, halatuksi kun ahdistaa ja kädestä pidetyksi kun pelottaa.

Jokaiselle kuuluisi kokemus, että ei tarvitse yksin kaikkea kantaa.

Niin moni meistä on vahva. Vahvaksi jo syntyessään pakotettu. Hyvää tarkoittaen siihen kasvatettu, opetettu. Vahvat pärjää, uskoteltu. Vaan unohdettu tietämättömyyden sumussa sanoittaa ja esimerkillä näyttää, että terve vahvuus syntyy yhteydessä toisiin.

Vahvuus syntyy lempeydestä, lämmöstä ja läsnäolosta, siitä että on saanut tukea silloin kun on sitä tarvinnut. Tukea tunteilleen, tukea sille kuka ihmisenä on. On aidosti hyväksytty, nähty, kuultu, oltu vierellä.

Huomaa ne, jotka sinut näkevät ja kuulevat. Usko heitä sydämeesi saakka. Usko, että sinä olet kaiken hyvän arvoinen. Ja enemmän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: