Esteenä pelko onnistumisesta ja näkyväksi tulemisesta

Kun me unelmoidaan ja suunnitellaan tulevaa, meidän on hyvä tiedostaa, mikä meitä on aiemmin estänyt elämästä unelmiemme elämää tässä ja nyt. Mikä meitä estää olemasta omia itsejämme juuri tänään?

Helposti tulee ajateltua, että emme tee haluamiamme asioita, koska koemme epäonnistumisen pelkoa. Sekin voi olla todellinen kokemus. Että luulemme olevan olemassa sellaisia kuin epäonnistumisia ja sitten luulemme, että tehdessämme sellaisen, jonkun pään sisäisen tahon määrittelemän ”epäonnistumisen”, se tekisi meistä jollain tavalla huonompia ihmisiä.

Saatamme myös pelätä, mitä muut meistä ajattelevat, jos muutamme elämämme ja muutumme täysin. Kuinka kestämme mahdollisen kritiikin, arvioivat katseet ja toisten ihmettelevät kysymykset? Entä kuinka ihmissuhteemme kestävät sen kaiken? Jäämmekö yksin?

Entä kuinka kestämme itseämme? Kuinka kestämme sen kaikista julmimman kritisoijan, joka löytyy yleensä meidän oman päämme sisältä? Kuinka opimme tulemaan toimeen hänen kanssa?

Eniten saatamme kuitenkin pelätä onnistumista, niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin. Entä jos onnistunkin upeasti, menestyn, saan unelmieni puolison, rakkauden, rahallisen runsauden, merkityksellisen työn, kodin, ja kaikki villeimmätkin unelmani käyvät oikeasti toteen? Entä jos niin käy ihan oikeasti? Osaanko olla onnellinen? Osaanko elää sellaista elämää? Oletko koskaan miettinyt, mitä se tarkoittaisi käytännössä? Aika moni asia menisi uusiksi.

On helppo heittää, että haluaisin lottovoiton, terveemmän kehon, terveemmän mielen tai sydämessä asti tuntuvan onnellisen työn, mutta kuinka monen mieli ja keho pystyisi oikeasti ottamaan sen vastaan? Oletko valmis ottamaan vastaan kaiken sen hyvän? Uskotko, että ansaitset sen? Uskotko, että olet sen arvoinen?

Onnistuminen huikealla tavalla tekee sinusta näkyvän. Oletko valmis siihen? Et voi sitten enää piiloutua ylipainoisen kehon sisään, kotisi sohvalle, kuormittavaan työhön, ahdistaviin rituaaleihin, stressipuheeseen, alas vetäviin ihmissuhteisiin, sisäiseen puheeseen ettet muka jaksa, osaa tai uskalla. Sinä vain olet sinä, onnistut, menestyt, saat kaiken, menet, teet mitä haluat ja loistat, kukoistat. Olet vapaa. Se on pelottavaa, koska se on uutta mielellesi.

Onnistumalla ja tulemalla näkyväksi omana itsenäsi herätät kateuden niissä, jotka kaipaavat yhteyttä siihen minkä sinä jo tunnet omaksesi. Herätät arvostelun niissä, jotka eivät muista kuinka arvostaa itseään. Onnistut, näyt, kuulut, olet oma itsesi. Jos jokin voi olla pelottavaa, niin se.

Sun ei tarvitse yksin tehdä tätä isoa muutosta. Hypnoosissa ja terapiassa tulet nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet. Rakkaudellisen ja intensiivisen läsnäolon ja katseen kohdatessa paranet, toivut ja avaat vähitellen siipesi. Pääset lähemmäs sitä kuka sinä oikeasti olet.

Jätä kommentti