Miksi sun kannattaa parantaa itsesi uupumuksesta?

Me totutaan niihin ajatuksiin, tunteisiin ja olotiloihin, joissa me on opittu olemaan. Me totutaan ympäristöihin, toisten reaktioihin, omiin tapoihin toimia kuormittuneena. Tuttu on helppoa. Ainakin johonkin pisteeseen asti.

Miksi siis sun kannattaa nähdä vaivaa ja kohdata sun vaikeatkin tunteet asioiden muuttamiseksi? Mitä sinä hyödyt, kun toivut uupumuksesta?

Ootko kuullut sitä vertausta, jossa ihmisen elämää verrataan tiimalasin valuvaan hiekkaan? Että alas valunut hiekka on elettyä elämää, ja yläosassa olevan hiekan määrää ei kukaan tiedä.

Mietin tässä sitä, että millaisen loppuelämän sinä haluat elää? Uuvuttavan ja tutun turvallisen, vai jotain ihan muuta? Ehkä seikkailuja, kiemuraisia polkuja, kauniita maisemia, epävarmuutta, pelkoa, rakkautta, vapautta, iloisia yllätyksiä, naurua, uusia mahdollisuuksia, uusia ihmissuhteita? Millainen olisi just sulle se unelmien elämä?

Anna muutoksen pelottaa ja muutu silti. Kun sinä toivut uupumuksesta, se tuntuu vähän siltä kuin saisit uuden elämän, uuden alun. Sitä tulee laitettua elämän palikat uuteen järjestykseen ja alettua oikeasti elää itselleen. Alkaa kuunnella ja nähdä tarkemmin, mitä tuntee, haluaa ja tarvitsee. Mikä itselle on tärkeää. Alkaa rakentaa sellaista elämää, joka ravitsee. Ei sellaista joka vie voimia.

Suosittelen, että alat heti pitää huolta itsestäsi enemmän. Minä tajusin aika myöhään ja siksi tilanne meni rajuksi. Uupumukseen kannattaa tarttua heti, koska toipuminen ottaa oman aikansa. Sitä ei voi hoputtaa. Toipuminen tapahtuu sekä mielessä, kehossa että käyttäytymisessä.

Elämääsi tulee paljon lisää iloa, rauhaa, naurua, väriä. Opit paljon tunnetaitoja ja löydät ehkä takaisin kehosi äärelle. Alla kuulla kehon viestejä ja ymmärrät niiden tärkeyden. Pystyt toteuttamaan unelmiasi ja se voimaannuttaa sydän-tasolla. Lepäät kun väsyttää. Asetat rajasi, joilla osaat suojata itsesi lempeästi ja napakasti, kaikissa elämäsi ympäristöissä. Se on iso muutos.

Alat löytää itsesi äärelle uudestaan. Löydät vakaan voiman sisältäsi. Voiman, jolla rakennat itsesi näköisen elämän. Siis jos annat muutokselle kunnollisen mahdollisuuden. Sitoudut siihen.

Uupumukseen kuuluu se, että vaihtoehdot katoavat mielestä. Mielen joustavuus vähenee. Maailma on kuitenkin ihan mieletön paikka elää, kokea ja oppia. Ja sinussa on kaikki mahdollisuudet jaksaa nauttia siitä. Tukea on tarjolla. Ei tartte jäädä yksin pinnistelemään. Ratkaisuja on. Vaihtoehtoja on. Toivoa on. ❤

Jätä kommentti