Hypnoosi – löydä itsesi, Jyväskylässä

Heippa, oon ollut tosi hiljainen täällä blogissa. Syy on siinä, että olen keskittänyt energiaani niihin asioihin, jotka on olleet akuutteja, kuten terapeuttiopintojen (50 op) loppuunsaattamiseen. Olen koko ajan kuitenkin melko aktiivisesti postannut Instagramissa, mikä on valikoitunut itselleni sopivaksi alustaksi siksi, että kuvien ja videoiden postaaminen on musta hauskaa ja helppoa! Hauskuus ja ilo ovatkin sellaisia asioita, joita haluan tilata lisää ensi vuodelle. Hauskuutta, iloa, keveyttä ja helppoutta, kiitos! Elämä on täynnä pieniä ja isompia valintoja, ja on hyvä tiedostaa, mitä tekee ja miksi. Nyt kaipailen takaisin tänne bloginkin puolelle. Minulla on siihen omat syyni. Ajattelin, että alan ainakin jatkossa yhä useammin siirtämään tänne Instagramissa kirjoittamiani tekstejä. Katsotaan, mihin virta vie.

Halusin nostaa nyt täälläkin puolella esiin sitä, mitä työkseni teen. Hoitavat hypnoosivalmennukset ja minunnäköinen lyhytterapia ovat mulle sydämen työtä. Minusta on ihan parasta syventyä rauhassa yksittäisen asiakkaan tilanteeseen, yhteisessä kuplassa tutkia mitä kehollisesti nousee, intuitiivisesti yhdessä luoda sitä hetkeä, ja tuoda esiin asiakkaan omia vahvuuksia ja voimavaroja, kaikkea sitä mitä hänen sisällään on.

Hoidan intuitiivisella ja kehollisella hypnoosilla kaikenlaisia teemoja ja asioita. Monesti ihmiset kysyvät sähköpostilla, ”voiko tätä minun ongelmaani nimeltä x tai y hoitaa hypnoosilla?” Vastaan usein, että ”kyllä”, koska hypnoosilla todellakin voidaan hoitaa oikeastaan mitä tahansa. Yleensä kuitenkin on myös tarpeen selventää, että hypnoosi ei ole välttämättä sellaista kuin mitä ihmiset yleensä luulevat.

Hypnoosi ei ole taikasauva, jota heilautan edessäsi ja puf – ongelmasi katoavat. Ei, hypnoosi on paljon muutakin. Se on mm. vastuun ottamista omasta hyvinvoinnista, uusille asioille avautumista, vanhojen hyvien asioiden palauttamista elämään, oman sisäisen viisauden kuuntelemista, sitoutumista itseen, vaikeiden ja piilotettujen tunteiden kohtaamista kehollisesti, intuition seuraamista ja kehon viestien uskomista. Hypnoosi on mm. itsemyötätuntoisempaa sisäistä puhetta, hyvää intentiota, unelmien toteuttamista, sipulin kuorimista ytimesi ympäriltä.

Hypnoosi on sinunnäköistä ja on vaikea yleismaailmallisesti selittää, mitä kaikkea hypnoosivalmennuksessa tapahtuu, koska se on sinun oma kokemuksesi, kehollisesti, alitajuisesti, energeettisesti ja sielullisesti. Se on meidän yhteinen hetkemme. Eräs asiakkaani totesikin, että ”ei tätä kokemusta voi selittää”. Minun intentioni on aina hyvä, ja teen työtä rakkaudella. Autan sinua luomaan lisää hyvää elämääsi, mitä se ikinä sitten onkin, mitä tarvitset ja haluat. Toki aina oman eettisyyteni rajoissa.

Ihmisen sisäinen kaipuu yhteyteen ja rakkauteen oirehtii monilla tavoilla, esim. huonoilla ruokatottumuksilla, liian vähäisellä unella, stressaamisella, ahdistumisella, masentumisella, tupakanpoltolla, alkoholiongelmilla, ihmissuhdehaasteilla, työuupumuksella ja kaikenlaisella itsensä unohtamisella. Hypnoosivalmennuksessa voidaan hoitaa mitä tahansa ongelmaa.

Sydämellä Pauliina

Oletko siis valmis suureen ja syvälliseen muutokseen? Oletko valmis siihen, että elämäsi muuttuu? Ei haittaa vaikka jännittää, koska uusi onkin monesti hiukan oudontuntuista aluksi. Aivomme ovat mukavuudenhaluisia: ne haluavat tuttua ja turvallista. Ehkä tämä on jo sinulle tuttu tieto. Ehkä olet kuitenkin jo halukas kokeilemaan, ottamaan ensimmäisen askeleen. Minä aina ajattelen, että lähes kaikkea voi ja kannattaa kokeilla ainakin kerran. Varhaiskasvatuksessa työskennellessäni monet perheet kipuilivat sitä, kuinka vaikea oli ottaa vastaan apua erilaisiin perheen ja lapsen haasteisiin. Itse koin jo silloin, että ne tukitoimet, joita yhteiskunnassamme on tarjolla esim. lapsiperheille, ovat sitä varten, että niitä käytetään. Suosittelen aina kokeilemaan ja ottamaan kaiken avun vastaan. Ei siinä menetä mitään tärkeää. Oletko valmis uskomaan, että elämällä voisi olla jotain vieläkin parempaa tarjottavana sinulle? Tämä oli hyvä ja tärkeä minun uskomukseni, joka voimisti minut taistelemaan oman elämäni, ilon ja hauskuuden ja hyvinvoinnin puolesta silloin kun olin jäänyt uupumuksen vuoksi pois päiväkotitöistä.

Elämäsi rakentuu itsesi ympärille, joten kaikki alkaa sinusta ja siitä kuka olet syvällä sisimmässäsi. Siitä että palaat takaisin kuuntelemaan, mitä sinun sydämesi ja sielusi tahtoo, ja mitä se oikeasti tarvitsee. Vaikka elämäsi näyttäisi ulospäin hienolta ja kaikki olisi periaatteessa hyvin, saatat kokea kuin siitä puuttuisi jotain oleellista, syvää, aitoa. Kaipaamme, mutta emme tiedä mitä. Mitä sinä oikeasti haluat kokea tämän ainutlaatuisen elämäsi aikana? Me eletään niin helposti sellaista pintapuolista elämää. Se ei tuo kuitenkaan onnea, vaan pidemmän päälle tyytymättömyys kasvaa sisälläsi. Ja jossain kohtaa tulee se raja vastaan. Ei kaikilla, mutta useimmilla, ja herää kysymys, miksi elän tällaista elämää? Onko elämän todella tarkoitus olla tällaista?

Hypnoosilla matkataan valtavaan alitajuntaasi sekä opetellaan kuuntelemaan sisäistä ääntäsi, intuitiotasi, sieluasi ja kehoasi, ja luottamaan niiden viesteihin. Hypnoosissa olet koko ajan hereillä ja tietoinen. Pystyt esimerkiksi puhumaan hypnoosin aikana, jos haluat. En pysty vaikuttamaan sinuun mitenkään negatiivisesti. Olet itse ohjaksissa ja voit kuljettaa harjoitusta minne tahdot. Yleinen ennakko-oletus ihmisillä tuntuu olevan, että hypnoosissa ollaan tiedottomassa tilassa. Tämä on täysin väärä uskomus. Hypnoosissa olet hereillä ja pystyt toimimaan, esim. aukaisemaan silmät, kävelemään, jne.

Hypnoosin tarkoitus on nimenomaan herättää sinut unesta, jossa olet elämääsi elänyt. Se mihin sinä sitten heräät, on oman itsesi laajempi tiedostaminen, omaan itseesi syvempi tutustuminen, siihen kuka oikeasti olet, mitä haluat ja mitä tarvitset elämässä. Hypnoosin teho perustuu myös siihen, että kun alat tiedostaa näitä asioita alitajunnan ja kehon avulla, tiedostamisen jälkeen koet luontaisesti tarvetta muuttaa elämääsi ihan itse, enemmän omannäköiseksi. Kun juurisyyt on hoidettu, muutos tapahtuu luontaisesti itsestään. Hypnoosissa ei runnota väkisin mitään ja ainakin itselleni on todella tärkeää, että teemme asiakkaan kanssa vain sellaisia alitajuisia muutoksia, jotka asiakas itse haluaa ja joihin hän on valmis.

Melko usein jotkut asiakkaani myös sanovat, että haluavat elämänsä muuttuvan todella paljon kerralla. On kuitenkin hypnotisoijan, hypnoosivalmentajan ja terapeutin ammattitaitoa ja eettisyyttä huolellisesti tarkastella, miten suureen muutokseen asiakas on valmis, koska nämä menetelmät eivät ole mikään leikkikalu. Nämä ovat voimallisia menetelmiä, joilla tehdään suuria muutoksia ihmisen koko elämään. Hyvätkään muutokset elämässä eivät ole aina helppoja käytännössä. Kyse on todella paljon ihmisestä itsestään, hänen tilanteestaan ja hänen ongelmiensa laajuudesta ja moninaisuudesta, siitä mitä hän tahtoo ja miten hän osaa jo valmiiksi käsitellä tunteitaan ym. Sillä tunteita tämä työskentely usein nostattaa. Niitä tunteita, jotka ovat olleet piilossa.

Tästä johtuu myös se, että toisille riittää yksi hypnoosikäynti, jos heidän ongelmansa on tarkkarajainen ja selkeäsyinen. Useimmiten ongelmat ovat kuitenkin syvemmällä identiteettitasolla eli siinä, kuka ja millainen asiakas ajattelee olevansa. Suosittelen ihan aina asiakkaille sarjakortin ostamista, koska tämä ei ole pikakuuri. Esimerkiksi lapsuudessa rakentuneet identiteetin vääristymät, esim. huonommuuden ja arvottomuuden kokemukset eivät ole syntyneet hetkessä. Niitä on usein myös kannettu mukana pitkään ja niiden varaan on rakennettu paljon elämää. Ei ole eettistä yhdellä tapaamisella räjäyttää ihmisen koko elämää toisinpäin kuin se on pitkään ollut. Eettisyys on yksi tärkeimmistä arvoistani.

Alitajuntasi sisältää jopa 99 % kaikesta mitä mielessäsi on. Se on tiedostamaton osa sinua. Sieltä löytyy suuri viisaus siitä, mitä sinun täytyisi oppia ja tehdä. Sieltä löytyy myös tieto siitä, kuka sinä oikeastaan olet, ihmisenä ja sieluna. Tätä me voimme hypnoosilla lempeästi ja uteliaana tutkia. Kuten olen sanonut, intuitiivisessa ja hoitavassa hypnoosivalmennuksessa hoidamme usein myös erilaisia vaikeita tunteita, sielun haavoja ja vaillejäämisiä. Vapautamme näitä kokemuksia kehostasi. Nämä kokemukset voivat näkyä elämässäsi esim. huonona itsetuntona, arvottomuuden ja huonommuuden kokemuksina, häpeänä, vaikeutena laittaa itsensä etusijalle omassa elämässä, sisäisenä turvattomuutena, erilaisina tunnelukkoina ja fyysisinä vaivoina. Traumat näkyvät myös erilaisina reaktioina ja käyttäytymistapoina. Kohtaamisestamme tulee aina yksilöllinen, tietenkin.

Turvallisessa hypnoosiharjoituksessa voimme lisätä yhdessä menneisyyteesi juuri sellaisia voimavaroja, joita sinä olisit tarvinnut. Huomaat olosi muuttuvan heti. Hoito vaikuttaa pitkään arjessasi myös sen jälkeen. Jos haluat yhteyden johonkin vieläkin kaukaisempaan, voimme hoitaa kehollisia syntymätraumojasi tai tutkia menneitä elämiäsi. Minulla ei ole kykyä nähdä entisiä elämiäsi, mutta oma alitajuntasi ja sielusi tietää ne. Opit vähitellen vastaanottamaan universaalia rakkautta ja sallimaan itsellesi hyvää. Kokemuksesi elämästä kirkastuu ja ajatuksesi selkenevät. Hypnoosi voi auttaa sinua tekemään elämästäsi taianomaista, mutta muutos kysyy sinulta aitoa tahtoa ja sitoutumista itseesi. Se ei tunnu aina mukavalta, kun vanhat ajattelun rakenteet murtuvat ja saat nähdä oikeasti sen kuka olet. On kuitenkin pakko päästää irti jostain, jotta uutta parempaa voi virrata tilalle. Olet koko ajan turvassa ja kuljen kanssasi tämän matkan.

Hypnoositapaamisessa teemme ensin alkukartoituksen, jossa keskustelemme rauhassa tilanteestasi. Tämän jälkeen teemme siihen sopivan hypnoosiharjoituksen joko istuen tai sohvalla maaten. Saat itse vaikuttaa kaikkeen. Tapaaminen on kokonaisuudessaan hoitava. Lopuksi varmistan, että pääset hoidon jälkeen jatkamaan päivää luottavaisessa ja kevyessä olotilassa.

Yhdistän hypnoosivalmennuksessa monenlaisia tekniikoita. Tapaaminen sisältää aina hypnoottisia, energiahoidollisia, lyhytterapeuttisia, NLP-ohjauksellisia, kehollisia sekä muita toiminnallisia menetelmiä eri muodoissaan. Menetelmät sulautuvat luontaisesti kokonaisuudeksi, jonka ytimessä olet sinä ja sinun tarpeesi.

Hypnoositapaamiset kestävät noin 90 minuuttia. Se on aikalailla sellainen maksimiaika, jonka oma kehoni kestää tällä hetkellä energeettistä työskentelyä tällä tavoin. Jotkut asiakkaat ovat sanoneet, että hoito tuntuu hieman samalta kuin energiahoito. Olenkin huomannut viime aikoina, että kykyni ovat luontaisesti lisääntyneet ja käytän toisinaan hyödykseni hoidoissa myös selvätietoisuutta ja energiahoidollisia menetelmiä. Olen ollut vähän jopa hämilläni näistä kyvyistä ja opettelen vielä tutustumaan niihin. Kaikki mitä hoidoissani tapahtuu, tulee kuitenkin aina rakkaudesta ja valosta.

Hypnoosivalmennuksen jälkeen on tavallista olla hieman pöllämystynyt. Se johtuu siitä, että hypnoosissa kosketamme alitajuista eli tiedostamatonta osaa sinusta. Se merkitsee myös, että muutosta on tapahtunut. Hypnoosihoidon jälkeen on hyvä varata rauhallista ja hiljaista aikaa itselleen, elämästä nauttimiseen, olemiseen, pysähtymiseen. On hyvä juoda paljon vettä ja kuunnella, mitä keho tarvitsee. Kaikilla asiakkaillani on myös suora yhteys minuun, myös hoidon jälkeen, ja mahdollisuus ottaa yhteyttä, jos joku asia alkaa mietityttämään hoidon jälkeen.

Tässä oli nyt jotain ajatuksiani siitä hypnoosista, jota minä tarjoan. Olen edelleen todella onnellinen ja kiitollinen, että saan tehdä töitä Nikolainkulmassa, aivan Jyväskylän keskustassa. Tuo talo henkii historiaa ja siellä on hyvä olla. Jos hypnoosi alkoi sinua kiinnostamaan, tai ihan vain perinteisempi terapia kutsuu, laita vaan viestiä rohkeasti ja kysy lisää. Minusta on ihana kertoa tästä asiasta ja jutella ihmisten kanssa. Monesti jo näissä keskusteluissa pyrin antamaan ihmiselle jotain kättä pidempää.

Jätä kommentti